Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007

Τα νησια των Κυκλαδων.

56 νησιά που δημιουργήθηκαν από ηφαιστειακή δράση για να μας χαρίσουν μαγευτικές και αξέχαστες διακοπές. Νησιά που συνδυάζουν μεταξύ τους όλες τις αντιθέσεις, ομορφιά, ιστορία, μαγευτικά τοπία και σύγχρονο lifestyle νησιά που δίνουν μία διαφορετική άποψη ζωής για όλες τις προτιμήσεις.

Φύση με σπάνια τοπία, ζωντανή παράδοση, ντόπια κουζίνα, έθιμα και πολιτισμός, έντονη ταυτότητα, οι Κυκλάδες είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων από όλα τα μέρη του κόσμου και έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν κοσμοπολίτικες και ήρεμες διακοπές με τρόπο μοναδικό.
Ταξιδέψτε αυτό το καλοκαίρι στις μαγευτικές Κυκλάδες, αναζητήστε τα προσπελάσιμα ξενοδοχεία και με λίγη καλή θέληση όλα μπορούν να διευθετηθούν.

Για αυτούς που είναι λάτρεις των διακοπών χαμηλών τόνων η Δήλος, η Αμοργός, η Ανάφη, η Κίμωλος, οι μικρές Κυκλάδες (ανάμεσα στην Νάξο και την Αμοργό), η Αντίπαρος είναι ιδανικοί προορισμοί.
Στην Δήλο συνδυάζονται άνετα διακοπές χαλαρωτικές και εκπαιδευτικές. Είναι ένα νησί που μπορείτε να επισκεφθείτε από την Μύκονο μια και τα δύο νησιά βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Η Δήλος αποτελεί ένα από τα λεγόμενα ξερονήσια αλλά ταυτοχρόνως αποτελεί και έναν πολύ ελκυστικό χώρο που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείτε. Νησί μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας με ένα μοναδικό υπαίθριο αρχαιολογικό μουσείο. Σώζονται ακόμα τα ερείπια των ναών του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος αλλά αρχαία βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί.
Η Αμοργός αν και το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε. Νησί με σπάνια ομορφιά και με σημαντική ιστορία συνδυάζει καταπληκτικά τοπία, το απέραντο γαλάζιο, σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και παραλίες με μοναδική ομορφιά. Οι κάτοικοί του είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι. Η Αμοργός μαζί με την Ανάφη αποτελούν τα πλέον ήσυχα νησιά για χαλαρωτικές και ξεκούραστες διακοπές. Η Ανάφη βρίσκεται μακριά από τις υπόλοιπες Κυκλάδες και διατηρεί μέχρι σήμερα άθικτη τη φυσική της ομορφιά.
Η Αντίπαρος αν και πολύ κοντά στην Πάρο ωστόσο είναι ένα πολύ ήσυχο νησί. Χαρακτηριστικό της είναι οι δεκάδες γαλήνιες παραλίες που προσφέρουν πραγματική ξεκούραση.
Οι μικρές Κυκλάδες αποτελούν επίσης προορισμό για γαλήνιες διακοπές. Εδώ γίνονται όλα με τον παραδοσιακό τρόπο. Τα νησιά αυτά βρίσκονται μακριά από τον πολιτισμό, είναι όμως πανέμορφα και προσφέρουν πολύ ησυχία και λίγες ανέσεις.
Ένα νησί που φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά του είναι η Κύθνος και πολύ άνθρωποι την επισκέπτονται για αυτό το λόγο. Τα θερμά ιαματικά λουτρά βοηθούν στην θεραπεία διάφορων παθήσεων όπως αρθρίτιδες, δερματίτιδες και γυναικολογικές παθήσεις. Είναι ένας ιδανικός τόπος για συνδυάσετε διακοπές και υγεία.
Για τους περισσότερο ενεργητικούς και λάτρεις των κοσμοπολίτικων διακοπών η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Νάξος, η Πάρος, η Μήλος, η Σύρος, η Σίφνος, η Ίος κ.ο.κ. είναι τα τέλεια μέρη για διακοπές. Πρόκειται για νησιά που τα συνδυάζουν όλα. Έντονος τρόπος ζωής, θαλάσσια σπόρ, clubbing, εκκεντρικές εμφανίσεις, πολύ κόσμος, εξαιρετικά εστιατόρια, μοναδικά αξιοθέατα θα σας μαγέψουν και θα σας προσφέρουν έντονες διακοπές αλλά και ήσυχες ανάλογα με την περίοδο που θα πάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: